Fra erhverv til boliger

På Strøget er 5 gamle ejendomme konverteret til 50 nye luksuslejligheder.

Hovedentreprise

Beskrivelse

På Nygade og Knabrostræde stod HKB bag konverteringen af fem tidligere erhvervsejendomme til 52 nye lejligheder. Da ejendommene tidligere blev brugt til erhverv, krævede projektet etablering af nye tekniske installationer og omstrukturering af indretningen. Arbejdet omfattede en komplet ombygning fra kælder til kvist, inklusive renovering af samtlige fællesområder som opgange og gårdhaver.

Den karakteristiske hjørneejendom på Nygade og Knabro-stræde fungerer nu både som erhvervs- og boligudlejning, med stueetagen omdannet til en Normal-butik i overensstemmelse med deres koncept. Udnyttelsen af gården krævede oprettelse af flere opgangstrapper til de nye lejeboliger.

Fra 1. sal og op blev ejendommen ombygget og indrettet til boliger med varierende størrelse og indretning, både fra ejendom til ejendom og fra etage til etage. Lejlighederne variere både i kvadratmeter og indretning, fra ca. 80m² til 160m². 

Færdiggørelsen af lejlighederne skete opgang for opgang, hvilket gjorde det muligt for bygherren at begynde udlejning af enkelte enheder tidligere end planlagt.

 

Nye boliger på Strøget

De nye lejligheder på Nygade er bygget med store og åbne rum. Denne indretning har betydet, at en række vægge i den gamle bygning skulle fjernes for at gøre plads til de store rum. For at kunne imødekomme dette, har det været nødvendigt at afstive bygningen med nye jern og stabiliserende elementer i bygningerne.

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor.