Digitale værktøjer i byggeriet

Få indsigt i de digitale værktøjer.

Den digitale
værktøjskasse

Den digitale værktøjskasse er efterhånden ved at være godt fyldt op, men det er ikke helt uden grund. Hvad end der er tale om økonomistyring, mangelgennemgang eller planlægning bliver værktøjerne anvendt.

3D modellering

I HKB-regi arbejder vi med 3D-modeller i vores tilbudsgivning, projektplanlægning og udførelse af byggesagerne. Der er flere åbenlyse fordele ved at arbejde med modellerne. Dels giver det os mulighed for at gennemføre en omfattende kollisionskontrol på tværs af faggrupper, installationer og materialer. Her opdager vi typisk nogle spændende udfordringer, der er gode at have en løsning på, inden vores håndværkere er nået til det ude på pladsen. Det kan typisk foregå i samarbejde med en række udvalgte faggrupper, som er særligt tunge i det konkrete projekt. Dels giver disse 3D-modeller et yderst godt overblik over byggerierne, hvad enten de er store eller små. Her kan vi, meget præcist, opmåle mængder, måle ubekendte afstande og udarbejde en fornuftig logistik-plan over byggeriet.

Scanning af bygning

Som et nyt tiltag og en ekstra tilføjelse til vores projektledelse, har HKB investeret i et kamera, der kan scanne ejendommene. Scanningerne kan have flere formål, der både giver værdi til bygherre, entreprenør og rådgivere. Typisk foregår scanningen ved, at vi opstiller kameraet i den ene ende af lejemålet, for herefter at rykke det 1 meter frem indtil hele ejendommen er scannet. Scanningen er herefter lagt ind på plantegningen og / eller 3D-modellen. Med en praktisk scanning er det muligt at identificere de faktiske forhold, der gør sig gældende i ejendommen.

Scanningen bruges også internt til staderegistrering og vi tilbyder også scanning som ydelse til kunder, både med henblik på dokumentation af lejemål og til udarbejdelse af tegninger og modeller.

Digital økonomistyring

For at lette og overskueliggøre økonomien i vores projekter, anvender vi et digitalt økonomistyringssystem der kører online. Systemet giver både rådgiver og bygherre mulighed for at følge med i projektets økonomi i realtime.

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor.